Box byter namn till high coast

 •      
 • Box byter namn till high coast

   

  Efter att Bacardi-ägda företaget Compass Box påtalat likheten mellan dem och Box Destilleri har företaget från Ådalen valt att byta namn på sin produktionsanläggning. Även ett nytt varumärke ska registreras.

   

  Produktionsanläggningen i Bjärtrå kommer att byta namn till High Coast Destillery, och det nya varumärket får namnet High Coast Whisky, skriver företaget på sin hemsida.

  – Med namnbytet kopplar vi vårt varumärke och destilleri ännu starkare till regionen Höga Kusten och den fantastiska plats vi lever och verkar i. Vi ser goda marknadsmöjligheter när vi nu knyter oss närmare Höga Kusten och de unika värden platsen har, säger Thomas Larsson, vd för Box Destilleri, i ett pressmeddelande.

   

   

   

  Skälet till namnbytet är att de under förra året uppmärksammats på en varumärkeskollision med Bacardi-ägda whiskeyföretaget Compass Box, som under lång tid varit etablerade på internationella

  marknader där det finns risk att konflikt ska uppstå.

  Box Destilleri AB bedömer deras möjligheter att ta strid för namnrättigheterna som små, mot ett multinationellt företag som Bacardi. För att undvika en varumärkeskonflikt och fortsätta kunna

  öppna nya marknader kommer de nu alltså att byta

  namn.

  Namnbytet genomförs den 30 juni, och i höst kommer de första High Coast-buteljerna att lanseras.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Box VD Thomas Larsson tänker inte ta strid för

  destillerinamnet mot Bacardi och Compass Box utan

  byter istället namn till High Coast Distillery.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .