Douglas Laing - Elementals

 • Douglas Laing släpper Elements serie

 • Oberoende whiskyflaskan Douglas Laings nya "Elements" Single Cask Collection, inspirerad av de fyra elementen av eld, luft, jord och vatten, börjar med en 12-årig Sherry Cask Craigellachie.

  Douglas Laing Elements Craigellachie 12 år gammal
  Flaming hot: Craigellachie 'Fire' tappning sparkar av det nya 'Elements' sortimentet

  Craigellachie "Fire" -flaskan beskrivs som "mocka-kryddad" och har kommit från en "välskött och karaktäristisk" sherry tunna.

  Buteljerad i caskstrength utan färgning eller kylfiltrering förväntas priset vara detaljhandeln på £ 95 för en 70cl flaska från specialiserade återförsäljare över hela världen.

  Förpackningen för den gamla speciella "Elements" Single Cask Collection - som kommer att bestå av fyra whiskyer, som är parade med ett av elementen - innehåller en illustration av var och en av de fyra elementen.

  "Vårt cask-urval och förpackningsdesign hyllar de naturliga elementen som bidrar så mycket till att producera Scotch Whiskey", säger Cara Laing, whiskychef på Douglas Laing.

  "Från ekar till kolsyror, torv och naturligtvis vatten firar den här specialiserade singelcask samlingen elementens roll i whisky-cykeln."