Connor Mcgregor gör irish whiskey

 •  

  Conor Mcgregor gör irish whiskey

   
 • MMA är kampsporten som är hetare än boxning. Boxning som annars (av amerikaner) rankas som världens tuffaste och svåraste idrott att bli bäst i. MMA är såklart mer spektakulär med sina burar och brutala ”slagsmål”. En av de stora profilerna är irländaren Conor McGregor som toppade listorna kring 2015/16 i lättviktklassen (70 kg, 175 cm). Men året innan lyckades han också ta titeln i fjädervikt. Ingen har tidigare haft dubbla bälten. Irländaren försökte sig ifjol på en boxningskarriär där han utmanade superstjärnan Floyd Mayweather och förlorade i tionde ronden på teknisk knock-out men fick beröm för sin aggressiva boxning, särskilt i början.

   

   

  Conor McGregor har börjat kapitalisera på sitt namn och ger nu ut en blended Irish whiskey kallad Proper No Twelve tillsammans med Bushmills förre chef David Elder. Whiskeyn ges ut av slagkämpens firma Eire Born Spirits. Bushmills är producent och innehållet är därmed trippeldestillerat samt lagrat på vanliga bourbonfat, styrkan är 40%.
  – Vi skapade nära 100 olika blends och valde slutligen den enda ’proper’ blenden. Jag respekterar andra irländska blends men kommer in starkt i branschen med passion och ett mål

   

   

  Namnet kommer av Dublins postdistrikt nummer 12 där Conor McGregor växte upp. Whiskeyn uppges smaka vanilj, honung och rostad ek. Initialt säljs produkten på Irland och i USA för €35 respektive $25 men andra marknader kan öppnas under 2019. Det finns pengar att hämta för räddningstjänstpersonal via kampanjen ’One For All’. 5 USD per såld låda går till förstainsatsaktörer som brandmän, poliser, sjukvårdspersonal som särskilt utmärkt sig. Erbjudandet gäller i varje land eller delstat där whiskeyn är närvarande och maxtaket är satt till 1 miljon dollar.
  – ’First responders’ över hela världen är de anonyma hjältar som agerar modigt och gör sin plikt dag efter dag för människor i nöd. Jag har den största respekt för dessa män och kvinnor.
  Proper No 12 gör sin debut bara veckor innan Conor McGregor återvänder till oktagon-buren för att möta regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov i vad som beskrivs som århundradets fajt.