Douglas Laing's - The Epicurean

 

Land / Region -Skottland    
Region -Lowlands    
Blender Douglas Laing    
Buteljerare      
Ålder No age    
Storlek 70cl    
Stil Blended whisky    
Alkoholhalt 46,2 %
Pris systembolaget 449 kr
Beställningsnummer Nr 86431
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
       
       
Doft - Malt, Aprikos, våt jord, vanilj och gräs 21 poäng
       
Smak - Malt, jordiga toner, Vanilj, kanel och citrus. 18 poäng
       
Finish - kort eftersmak malt, banan och vanilj 19 poäng
       
Balans - Fullt ok balanserad   20 poäng
       
    Total poäng 78 poäng
       

En intressant whisky skapad enbart från låglandet, Epicurean Whisky, är en subtil leverans av jordartsmalt parat med lite ljus sötma. Det är inte komplicerat, det kommer inte att krulla din mustasch, men det ger dig en bra känsla för whiskyn i glaset. Med bara 4 destillerier i regionen är det här en whisky som är lätt och roligt att göra en dekonstruktion med på något vis, I skrivande stund vet jag inte vilka destillerier som blenden är gjord av men en gissning är att två av dom är Glenkinche och Auchentoshan. Och jag skulle tro att jag kan bli rättad ganska snart om det kanske till och med står på flaskan, som jag själv inte läst på än.

 

Jag skulle vilja ge Epicurean ett högre betyg lite p.g.a dom vaniljtoner som finns där och som kommer fram helt underbart. Det som

Douglas Laing har lite i "fatet" kanske i sin whisky är att dom sällan eller aldrig färgar whiskyn som då kan få den att se lite blek ut. Men allt som allt är det en ok whisky och lockar iallafall mig att smaka Laing's kommande serie Elements,

 

Douglas Laings Epicurean Lowland Malt Scotch Whisky berättar historien om en 1930-talet Glasgow man, en riktig fräck typ som alltid var partyts liv och själ och en riktig kännare av bra mat och dryck. En dram som vi beskriver som "stad född och uppfödd", Epicurean är en blandning av några av de finaste låglandsmalterna. ett äktenskap av det bästa som Öst och Väst i Skottland har att erbjuda.

 

Lowland-regionen, som omfattar de stora städerna Edinburgh, Glasgow och det historiska kungariket Fife, har ett milt klimat och rullande plant jordbruksland och snygga skogar, vilket gör The Lowlands till en idealisk region för odling av korn och därmed för att producera Whisky .