Highland Park 18 yo - Viking Pride

 

Land / Region -Skottland    
Region -Highlands    
Blender      
Buteljerare Highland Park    
Ålder 18 yo    
Storlek 70cl    
Stil Single malt whisky    
Alkoholhalt 43 %
Pris systembolaget 799 kr
Beställningsnummer Nr 437
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
       
       
Doft - Rostat kaffe, Lavendel, Timjan och lövblad 21 poäng
       
Smak - Malt, honung, torkade frukter 22 poäng
       
Finish - medium/long ek och 20 poäng
       
Balans - Riktigt bra balans   23 poäng
       
    Total poäng 86 poäng
       

2017 var året när Highland Park startade om en av mina favoriter, Detta måsta vara en av de mest konsekvent utmärkta maltwhiskyerna under de senaste 10 åren. Överöst med utmärkelser och priser från alla håll, det kallades "Bästa whiskyn i världen" av F Paul Pacult av Spirit Journal -2005. Oöverträffad utmärkt, särskilt efter en god måltid. Pacult skrev: "Efter 25 års erfarenhet passar det mig som vad som gör en perfekt whisky, det vill säga att den är helt harmonisk, det finns inga grova kanter och allt är briljant."

 

Första introductionen 1997, denna lättmättade single malt whisky har vunnit många utmärkelser sedan dess release,. Åldrat i minst 18 år i en kombination av tidigare sherryfat gjorda av europeisk och amerikansk ek. Namnet och förpackningen för denna produkt ändras år 2017. Flaskan innehåller nu ett satsnummer på både kartongens framsida och flaskans bakre etikett tillsammans med det datum som partiet skapades. Den första satsen med namn och förpackningsändring kom februari 2017.

 

Omdesignen gär att Highland Park 15 yo - den whiskyn fasades ut ur tillverkningen, tillsammans med Dark Origins. Både 15-åriga och Dark Origins var ursprungligen menade att vara begränsade utgåvor, men var så populära att de har överlevt mycket längre än avsett. 201 hade Highland Park nått den punkt att dom inte har tillräckligt med lager för att hålla fast vid efterfrågan på dessa whiskys. Dark Origins fanns att finna i USA, Kanada och Storbritannien i ungefär ett år till mitten 2018, men den 15-åring har inte varit i produktion sedan mitten av 2016, så det som du ser på hyllan är det sista. Highland Park 21 yo, var tillgänglig på vissa marknader, har också gått ur tiden.